Station Groningen door reizigers verkozen tot mooiste van Nederland

Het hoofdstation van Groningen is door reizigers verkozen tot het mooiste station van Nederland. Dat maken de Nederlandse Spoorwegen (NS) woensdag bekend. De NS hield een verkiezing onder reizigers, die sinds eind juli op hun favoriete station in Nederland konden stemmen.

In totaal stemden meer dan 10.000 reizigers. Het station van Groningen kreeg 33 procent van de stemmen. Het historische station van Valkenburg kreeg een tweede plek met 16 procent van de stemmen, gevolgd door Rotterdam Centraal met 14 procent.

De komende jaren ondergaat het station van Groningen, tevens een hub, de komende jaren nog veel veranderingen. Zo komen er meer sporen om ruimte te bieden aan meer treinen. Ook wordt er een nieuwe voetgangerspassage gebouwd en komt er een perronplein achter de monumentale stationshal. Wilt u meer weten over deze hub? Klik dan hier.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie