Bij een hub ligt de nadruk op beleving en gemak voor de reiziger. Er zijn extra voorzieningen, zoals WiFi, watertappunten of fietskluizen.

Handig die hubs

Makkelijk overstappen op een ander vervoermiddel of gewoon even wachten? Op de hubs wordt dit prettiger gemaakt door allerhande extra voorzieningen. Hieronder zie je welke voorzieningen er zijn. En hier vind je een overzicht van alle hubs.

Voorzieningen

 • WiFi

  Op sommige hubs is WiFi aanwezig. Je kunt gebruik maken van de WiFi door het netwerk ‘OV-hubs’ te selecteren en vervolgen in te loggen op de webpagina.

 • Reisinformatie

  Op alle hubs wordt actuele reisinformatie gegeven. Bijvoorbeeld via een DRIS. DRIS staat voor Dynamisch Reis Informatie Systeem. Op het digitale scherm staat welke bus (lijnnummer en bestemming) over hoeveel minuten aankomt.

  Op de hubs staan ook verschillende soorten bewegwijzering, waaronder voor het autoverkeer (blauwe ANWB-vaantjes) en fietsers. Ook staan er informatieborden over fietsknooppunten en wandelroutes.

 • Auto

  Op verschillende hubs staan laadpalen voor elektrische auto’s. De werking staat op of bij de paal zelf aangegeven en verschilt per paal. De laadpalen zijn geschikt voor alle typen elektrische auto’s. Het gebruik van de paal kan geld kosten, dat bedrag verschilt echter per locatie. Kijk op de paal voor de gebruikskosten.

 • Toilet

  Op sommige hubs zijn toiletten. Sommige toiletten zijn toegankelijk via een poortje en bij andere toiletten moeten gebruikers een sleutel ophalen bij de kiosk. Voor het gebruik van de meeste toiletten moeten reizigers betalen. De prijs verschilt per locatie, maar is nooit meer dan € 1,-.

 • Fitnessapparatuur

  Op sommige hubs staan openbare fitnessapparaten waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Op de fitnessapparaten staat informatie over hoe het apparaat werkt. Gebruik is op eigen risico.

 • Watertappunt

  De watertappunten zijn bedoeld om een eigen flesje water gratis te vullen met kraanwater.

 • Hubtaxi

  Om van en naar een hub te reizen, kun je gebruik maken van de hubtaxi. De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen. De hubtaxi brengt je van je (huis)adres naar de hub en vice versa. Indien de geplande bus- of treinreis veel langer duurt dan de taxirit, mag je met de hubtaxi ook direct naar de plaats van bestemming reizen (deur tot deur). Je dient de hubtaxi minimaal 1 uur van tevoren telefonisch te reserveren. Het nummer dat je moet bellen om de taxi te reserveren, hangt af van de desbetreffende gemeente. Lees hier meer.

 • Kiss & Ride

  Een Kiss+Ride-zone is een parkeerzone die is bedoeld om passagiers van personenauto’s af te zetten of op te halen. Auto’s dienen vervolgens meteen weer verder te rijden.

 • Restaurant

  Sommige hubs zijn voorzien van een kiosk of restaurant. In een kiosk kunnen reizigers eten, drinken en iets te doen voor onderweg kopen.

 • Kiosk & Snacks

  Sommige hubs zijn voorzien van een kiosk of restaurant. In een kiosk kunnen reizigers eten, drinken en iets te doen voor onderweg kopen.

 • P+R

  P+R staat voor Park and Ride. Het is een parkeervoorziening die is bedoeld voor automobilisten die vervolgens met het openbaar vervoer en de fiets verder reizen.

 • (Overdekte) fietsenstalling

  De meeste hubs zijn voorzien van een fietsenstalling waar reizigers hun fiets kunnen parkeren. Sommige stallingen zijn overdekt.

 • Fietsenstalling (overdekt) met oplaadpunt

  Reizigers met een elektrische fiets kunnen op sommige hubs hun fiets opladen bij een fietsoplaadpunt. Hoe het opladen precies werkt, verschilt per hub. Bij het oplaadpunt staat aangegeven hoe het opladen in z’n werk gaat.

 • Fietskluizen

  Er zijn verschillende fietskluizen beschikbaar. Op de NS-stations vind je kluizen die je bij de gemeente of NS kunt reserveren. Daarnaast bestaan er speciale hub-fietskluizen die je kunt reserveren en openen met de app ‘Fietskluizen’. Download de app gratis voor Android en iPhone. Het huren van een fietskluis kost € 0,05 per uur, met een maximum van € 1,- per dag.

  Klik hier voor de instructie van de fietskluizen.

Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie