Doorgaan naar unieke content

Bij een hub ligt de nadruk op beleving en gemak voor de reiziger. Er zijn extra voorzieningen, zoals WiFi, watertappunten of fietskluizen.

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Handig die hubs

Makkelijk overstappen op een ander vervoermiddel of gewoon even wachten? Op de hubs wordt dit prettiger gemaakt door allerhande extra voorzieningen. Hieronder zie je welke voorzieningen er zijn. En hier vind je een overzicht van alle hubs.

Voorzieningen

 • WiFi

  Op sommige hubs is WiFi aanwezig. Je kunt gebruik maken van de WiFi door het netwerk ‘OV-hubs’ te selecteren en vervolgen in te loggen op de webpagina.

 • Reisinformatie

  Op alle hubs wordt actuele reisinformatie gegeven. Bijvoorbeeld via een DRIS. DRIS staat voor Dynamisch Reis Informatie Systeem. Op het digitale scherm staat welke bus (lijnnummer en bestemming) over hoeveel minuten aankomt.

  Op de hubs staan ook verschillende soorten bewegwijzering, waaronder voor het autoverkeer (blauwe ANWB-vaantjes) en fietsers. Ook staan er informatieborden over fietsknooppunten en wandelroutes.

 • Auto

  Op verschillende hubs staan laadpalen voor elektrische auto’s. De werking staat op of bij de paal zelf aangegeven en verschilt per paal. De laadpalen zijn geschikt voor alle typen elektrische auto’s. Het gebruik van de paal kan geld kosten, dat bedrag verschilt echter per locatie. Kijk op de paal voor de gebruikskosten.

 • Toilet

  Op sommige hubs zijn toiletten. Sommige toiletten zijn toegankelijk via een poortje en bij andere toiletten moeten gebruikers een sleutel ophalen bij de kiosk. Voor het gebruik van de meeste toiletten moeten reizigers betalen. De prijs verschilt per locatie, maar is nooit meer dan € 1,-.

 • Fitnessapparatuur

  Op sommige hubs staan openbare fitnessapparaten waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Op de fitnessapparaten staat informatie over hoe het apparaat werkt. Gebruik is op eigen risico.

 • Watertappunt

  De watertappunten zijn bedoeld om een eigen flesje water gratis te vullen met kraanwater.

 • Hubtaxi

  Inwoners en bezoekers van Groningen en Drenthe kunnen gebruik maken van de hubtaxi. De hubtaxi is bedoeld voor wie niet per fiets, te voet of op een andere manier naar een hub kan reizen. De hubtaxi brengt je naar een hub die het best in jouw reis past, zodat je vanaf die plaats verder kunt reizen met het openbaar vervoer. De hubtaxi wordt uitgevoerd door Publiek Vervoer. Klik hier voor meer informatie.

 • Kiss & Ride

  Een Kiss+Ride-zone is een parkeerzone die is bedoeld om passagiers van personenauto’s af te zetten of op te halen. Auto’s dienen vervolgens meteen weer verder te rijden.

 • Restaurant

  Sommige hubs zijn voorzien van een kiosk of restaurant. In een kiosk kunnen reizigers eten, drinken en iets te doen voor onderweg kopen.

 • Kiosk & Snacks

  Sommige hubs zijn voorzien van een kiosk of restaurant. In een kiosk kunnen reizigers eten, drinken en iets te doen voor onderweg kopen.

 • P+R

  P+R staat voor Park and Ride. Het is een parkeervoorziening die is bedoeld voor automobilisten die vervolgens met het openbaar vervoer en de fiets verder reizen.

 • (Overdekte) fietsenstalling

  De meeste hubs zijn voorzien van een fietsenstalling waar reizigers hun fiets kunnen parkeren. Sommige stallingen zijn overdekt.

 • Fietskluizen met oplaadpunt (via app)

  Er zijn speciale hub-fietskluizen die je kunt reserveren en openen met de app ‘Fietskluizen’. De fietskluis is geschikt voor allerlei soorten fietsen. Extra handig: elektrische fietsen kunnen meteen worden opgeladen dankzij een oplaadpunt in de kluis. Bij de kluis staat aangegeven hoe het opladen precies in z’n werk gaat.

  Download de app gratis voor Android en iPhone. Het huren van een fietskluis kost € 0,10 per uur, met een maximum van € 0,75 per dag. Lees op de pagina ‘Instructie fietskluizen’ hoe een fietskluis precies werkt.

  Meer weten over de fietskluizen? Bekijk dan onderstaande video.

 • Fietskluizen met abonnement (via sleutel)

  Op de hubs kun je fietskluizen vinden die je bij de gemeente of NS kunt reserveren. Je sluit een abonnement af en ontvangt een sleutel waarmee je zelf jouw fietskluis opent en afsluit.

   

 • Wandel via hub

  Het OV-bureau Groningen Drenthe en Routebureau Groningen hebben zeven wandelingen samengesteld. De wandelingen starten bij hubs die goed bereikbaar zijn met de bus en/of de trein. De wandelingen lopen door prachtige natuurgebieden of bijzondere landschappen. Je kunt kiezen uit routes tussen de 3,8 en 25 kilometer. Klik hier voor meer informatie over de wandelroutes.

 • Hubfiets

  Op de hub P+R Hoogkerk staan 24 hubfietsen. Hubfietsen zijn elektrische fietsen die je tegen betaling kunt lenen en na gebruik weer op de hub moet terugzetten. De fietsen staan op de P+R in een speciale fietsenstalling waarin ze automatisch worden opgeladen. Je kunt een hubfiets via de app Deelfiets Nederland vanaf vijftien minuten voor gebruik reserveren en ontgrendelen. De kosten voor particulieren zijn € 2,- per uur, met een maximum dagtarief van € 12,-. Bedrijven kunnen een zakelijk abonnement afsluiten. Klik hier om meer te lezen over het zakelijke abonnement of om een abonnement af te sluiten. 

 • Pakketkluizen

  Op de hub in Gieten (P+R), de hub in Rolde (carpool N33) en de hub in Dieverbrug (N371) staan pakketkluizen. Iedereen kan hier pakketten afleveren en afhalen. De pakketservice is 24/7 beschikbaar. Zo kun je op ieder moment van de dag producten leveren en afhalen. Klik hier voor meer informatie over de pakketkluizen.

  Wil je weten hoe de pakketservice werkt? Bekijk dan onderstaande video.

 • Fiets via hub

  Routebureau Groningen en Recreatieschap Drenthe hebben verschillende fietsroutes samengesteld. De routes starten (vlakbij) hubs die goed bereikbaar zijn per fiets en/of auto. De fietsroutes lopen door het mooie Groningse en Drentse landschap. Klik hier voor meer informatie over de fietsroutes.