Doorgaan naar unieke content

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

24/7 je pakket afleveren of ophalen? Dat kan op de hubs in Gieten en Rolde!

We bestellen tegenwoordig online wat af met z’n allen. Zeker nu de winkels dicht zijn en nog wel even blijven. De nieuwe pakketkluizen op de hubs in Gieten en Rolde komen daarom als geroepen.

Lees verder

Instructie fietskluizen

Op verschillende hubs vind je speciale hub-fietskluizen. Hoe werkt zo’n fietskluis precies?

Lees verder

Busreizigers mogen weer voorin de bus instappen

Vanaf volgende week mogen busreizigers in Drenthe en Groningen weer voorin de bus instappen. De voordeur van bussen werd aan het begin van de coronacrisis afgesloten vanwege besmettingsgevaar. Chauffeurs zitten nu achter glas als reizigers binnenkomen.

Lees verder

Hoe werken de hubfietsen op P+R Hoogkerk?

Sinds 1 december staan er op de hub P+R Hoogkerk 24 hubfietsen. Elektrische fietsen die je tegen betaling kunt gebruiken. Maar hoe werken de fietsen eigenlijk?

Lees verder

Extra fietsenstallingen op negen Groningse treinstations

De komen jaren bouwt ProRail op negen Groningse treinstations extra fietsenstallingen. Dit moet het voor reizigers makkelijker maken een plek te vinden voor hun fiets en de aansluiting op het (openbaar) vervoer te halen.

Lees verder

Vanaf 1 december: hubfietsen te leen op hub P+R Hoogkerk

Per 1 december staan er op de hub P+R Hoogkerk 24 elektrische ‘hubfietsen’. Een hubfiets is een elektrische fiets die je tegen betaling kunt gebruiken en op dezelfde plek weer terug moet zetten.

Lees verder

Hoe beweeg jij over twintig jaar?

Provincie Groningen wil het nieuwe ‘programma mobiliteit’ samen met Groningers ontwikkelen. Want, hoe Groningers over tien of twintig jaar werken en leven, is van invloed op hoe we ons van A naar B bewegen.

Lees verder

Voordeliger met de hubtaxi in 2021

Reizigers in Drenthe en Groningen die reizen met een hubtaxi, als onderdeel van een reis met bus of trein, kunnen dat vanaf 2021 voordeliger doen. De provincies Drenthe en Groningen stellen extra geld beschikbaar om reizen met de hubtaxi aantrekkelijker te maken.

Lees verder

28 miljoen beschikbaar voor fietsen in Groningen

Provincie Groningen investeert de komende drie jaar 28 miljoen euro in de fiets. Het geld gaat naar nieuwe fietspaden, verkeersveiligheid en acties om het fietsen te stimuleren. De provincie presenteert de fietsplannen in een video met daarin uiteraard ook een rol voor de hubs.

Lees verder

Nieuws over hubs in krant Groningen Bereikbaar

De najaarseditie van de Groningen Bereikbaar-krant is uit! In de nieuwe krant staat onder andere nieuws over de proef met deelfietsen op de hub in Hoogkerk.

Lees verder