Doorgaan naar unieke content

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Met 50% korting op de hubfiets vanaf hub P+R Hoogkerk

Van 9 september tot en met 9 oktober kun je op de hub P+R Hoogkerk met vijftig procent korting gebruikmaken van de elektrische hubfietsen.

Lees verder

Pakketkluis hub Rolde scoort goed bij gebruiker

Andries Visser woont in Rolde en laat sinds een tijdje zijn pakketten bezorgen in de pakketwand op de hub in Rolde. Hij is enthousiaste gebruiker van de pakketservice en raadt het iedereen aan.

Lees verder

Nieuwe wandelingen vanaf hubs

Goed nieuws voor wandelaars in Groningen en Drenthe! Sinds vorige week zijn er nieuwe wandelingen vanaf de hubs in Loppersum, Beilen en Klazienaveen.

Lees verder

Aantal voorzieningen op hubs groeit flink

Het aantal voorzieningen op de hubs in Drenthe en Groningen is de afgelopen tijd flink gegroeid. In dit nieuwsbericht geven we je een overzicht van de voorzieningen waar reizigers en bezoekers op de hubs op dit moment gebruik van kunnen maken.

Lees verder

Welke voorzieningen zien gebruikers graag op hubs?

De afgelopen maanden deed Gert-Jan Wit, student Built Environment aan de Hanzehogeschool Groningen, onderzoek naar de hubs. Gert-Jan onderzocht welke voorzieningen gebruikers van hubs graag terugzien op de hubs.

Lees verder

Fris water tappen op hub Zuidwolde

De hub in Zuidwolde heeft een fijne upgrade gekregen. Sinds twee weken is de hub voorzien van een watertappunt. Een welkome aanvulling op deze hub voor zowel reizigers als wandelaars.

Lees verder

Met de bus reizen blijft ook in 2022 aantrekkelijk

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft vorige week de plannen voor het openbaar vervoer per bus in 2022 bekendgemaakt. Reizen met de bus blijft, ondanks de crisis, aantrekkelijk.

Lees verder

De hub-nieuwsbrief is weer uit!

Het blijft een gekke tijd waarin we leven. We worden ontmoedigd te reizen. Wie toch op reis moet, kan dat gelukkig nog steeds veilig, comfortabel en vlot via hubs doen. Er zijn op de hubs mooie ontwikkelingen gaande. We vertellen je er graag over in de nieuwste e-nieuwsbrief van de hubs.

Lees verder

Vervolg: onderzoek naar hubs

Er wordt geregeld onderzoek gedaan naar de hubs. Zo kon je in september lezen over het onderzoek van Õnne Kask en Tibor Rongen. Beiden zijn onderzoeker aan de Rijksuniversiteit in Groningen en daarmee leveren ze allebei een bijdrage aan het ‘SMiLES-project’. Hoe gaat het met hun onderzoeken naar de hubs? En welke nieuwe ontwikkelingen kunnen ze met ons delen?

Lees verder