Nieuwsbrief oktober 2020

De nieuwste e-nieuwsbrief van de hubs is uit! Bomvol nieuws over de laatste hub-ontwikkelingen.

Lees verder

Hub! Op WiFi

We zijn tegenwoordig bijna 24/7 online. Zeker nu op steeds meer plekken openbare WiFi-netwerken ontstaan. Zo ook op een aantal hubs in Drenthe en Groningen. De afgelopen tijd deden provincie Drenthe en Groningen tests met het aanbieden van WiFi op hubs. In november 2019 werden er op de hubs Leek P+R, Westlaren, Veendam en Siddeburen WiFi-modems geplaatst. Eerder al werden de hubs in Zuidhorn, Ten Boer, Gieten en Borger van WiFi voorzien.

Lees verder

“Zo’n kiosk runnen op een hub is echt een aanrader”

Een hub is veel meer dan een vervoersknooppunt. Allerlei voorzieningen op de hub kunnen het er een aangename, gezellige plek maken waar het ook voor niet-reizigers goed toeven is. Neem de hub in Veendam. Appie Plaggenborg zorgt daar met zijn kiosk voor een fijne ontmoetingsplaats voor reizigers, chauffeurs en vele anderen. Zijn kiosk was kortgeleden in het nieuws vanwege twee inbraken.

Lees verder

Bekijk hier de nieuwe hub in Roden!

De hub in Roden ondergaat een volledige verbouwing. De plannen zien er veelbelovend uit! Het gehele gebied rondom het busstation verandert in een zogeheten ‘busbrink’. Een plek waar de bussen te gast zijn op een plein voor de mensen. De hub belooft een prachtige groene plek te worden, met abri’s, watertappunten, voldoende zitplekken en invalide- en taxiparkeerplaatsen.

Lees verder

Onderzoek naar hubs

In 2017 werd het hub-programma in Drenthe en Groningen in het leven geroepen. Inmiddels zijn we zo’n drie jaar verder. En in die drie jaar tijd is er veel gebeurd. Bestaande hubs worden voorzien van nieuwe voorzieningen en er worden flink wat pilots uitgevoerd op de hubs. Tijd om te evalueren. Õnne Kask is een Estse onderzoekster aan de Rijksuniversiteit Groningen en buigt zich over deze evaluatie.

Lees verder

Slimme fietskluizen op hubs in Drenthe en Groningen

Acht hubs in Drenthe en Groningen zijn voorzien van slimme fietskluizen. De fietskluizen zijn een fijne service voor mensen die via hubs reizen en verschillende vervoermiddelen willen combineren. Bijvoorbeeld op donderdag 24 september op de nationale ‘Fiets naar je Werkdag’!

Lees verder

Wandelen via een hub, maar hoe dan?

In het weidse Groningen en het idyllische Drenthe kun je al wandelend volop genieten van de natuur. Dat is wat Jaap en Elly dan ook het liefste doen. Ze willen graag de auto bij huis laten staan, maar ze moeten natuurlijk wel bij het beginpunt van een wandelroute komen. Maar hoe dan? Je ziet het in onderstaand filmpje!

Lees verder

Reizen met het OV, maar hoe dan?

Suzan gaat dagelijks met de auto naar het werk. Best prijzig en helaas ook niet echt duurzaam. Als ze het met openbaar vervoer naar het werk reist, worden de reiskosten geheel vergoed door haar werkgever. Dat klinkt aantrekkelijk toch? Een probleempje: er stopt geen bus voor de deur. Hoe kan je jouw eigen vervoer combineren met de bus? Heel simpel, door te reizen via hubs!

Lees verder

Groningen en Drenthe in top 5 duurzaamste ov regio’s

Groningen en Drenthe staan in de top 5 van de duurzaamste openbaar vervoerregio’s van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van kennisplatform CROW. Uit dat onderzoek blijkt ook dat andere Nederlandse regio’s goed scoren op het gebied van duurzaam ov.

Lees verder

Onderweg via hubs met Detty

Detty is fitstap-coach in opleiding en begeleidt mensen bij verschillende hulpvragen. De wandelroutes via hubs bieden voor haar een goede uitkomst. De routes zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en Detty leert nieuwe natuurgebieden kennen.

Lees verder
Plan je reis

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis