Doorgaan naar unieke content

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Nieuw: producten van De Streekboer in pakketkluizen op de hubs in Rolde en Gieten

Het is nu mogelijk om verse streekproducten van De Streekboer op te halen in de pakketkluizen op de hubs in Rolde en Gieten. Een handige manier om je duurzame boodschappen op een centrale plek op te pikken.

Lees verder

Aanpassing busdienstregeling Groningen Drenthe 2023

Op 9 september heeft het dagelijks bestuur van het OV-bureau de nieuwe hoofdlijnen voor de busdienstverlening van 2023 goedgekeurd. Met ingang van deze nieuwe dienstregeling gaan er minder bussen rijden. Door extra bijdragen van de provincies Groningen en Drenthe en de inzet van het OV-bureau is het vervallen van buslijnen beperkt gebleven.

Lees verder

Hub in Roden in het OV-journaal

Op 27 juni was het de Dag van het openbaar vervoer (ov). Tijdens dit congres in Den Haag werden plannen voor de komende jaren en innovatieve ontwikkelingen in de ov-sector besproken. Het Hub-programma kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. Dat bleek wel in het OV-journaal dat die dag vertoond werd.

Lees verder

Reis met een elektrische deelauto vanaf een hub

Is jouw bestemming lastig te bereiken? En wil je graag duurzaam reizen? Een elektrische deelauto is dan een ideale optie! Na de zomer gaat er een proef van start met elektrische deelauto’s op dertien locaties in Groningen en Drenthe.

Lees verder

Een app die samen reizen mogelijk maakt?

In het programma Startup in Residence Noord-Nederland gaat Joinby aan de slag met de vraag of een sociaal communityplatform in de vorm van een app fysieke ontmoetingen en samen reizen via hubs kan stimuleren.

Lees verder

Eropuit? Reis via hub!

Ga je eropuit, een bioscoopje pakken of shoppen voor de feestmaand? Reis dan via hub. Dan reis je prettig, vlot en duurzaam naar je bestemming. Dat is de boodschap die de komende tijd te zien en te horen is in de campagne van de hubs.

Lees verder

Meedenkavond over nieuwe bibliotheek en hub Roden

De bibliotheek in Roden organiseert op maandag 15 november 2021 een meedenkavond over de verbouwingsplannen van de bieb. Denk je graag mee over de plannen? Je bent van harte welkom.

Lees verder

Winnaar actie hub-fietsen P+R Hoogkerk bekend

Een maand lang gratis een elektrische fiets gebruiken. Wie wil dat nou niet? Mendy Hulshoff won deze mooie prijs, omdat ze tussen 9 september en 9 oktober op een van de hubfietsen op de hub P+R Hoogkerk fietste.

Lees verder