Vanaf 1 juni: mondkapjes verplicht in ov

Vanaf 1 juni 2020 is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Zo ook in Groningen en Drenthe. Een niet-medisch mondkapje beschermt medepassagiers indien deze zorgvuldig gedragen en gebruikt wordt.

Lees verder

Onderweg naar huis je pakketje ophalen

Stel je zit in de bus onderweg naar huis en krijgt een melding dat je online bestelde pakketje klaarligt. Hoe handig is het dan dat het pakketje klaarligt op een hub? In diverse Nederlandse steden wordt deze dienst al aangeboden. Dat is een groot succes en daarom wordt er vanaf september in Drenthe een proef uitgevoerd.

Lees verder

MFC Siddeburen bijna af

De bouw van het nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFC) in Siddeburen is bijna af. Het MFC doet zijn naam eer aan: je vindt er allerlei voorzieningen, zoals een bibliotheek en een gezondheidscentrum en het centrum doet tevens dienst als hub.

Lees verder

Van a naar b? Geef elkaar onderweg de ruimte

De coronacrisis heeft vele gevolgen voor het openbare leven, zo ook voor het openbaar vervoer en het verkeer. Want hoe houden we daar 1,5 meter afstand van elkaar? Om mensen hier goed over te informeren, heeft de Rijksoverheid een campagne ontwikkeld. De boodschap is helder: geef elkaar ook onderweg de ruimte en ga het liefst lopend of fietsend.

Lees verder

Flinke upgrade voor hub Bedum

Wie bekend is met het stationsgebied in Bedum herkent het misschien bijna niet meer terug. Het stationsgebied is de afgelopen maanden helemaal opgeknapt. En met de aanpassingen die nog in het verschiet liggen, wordt het station een echte hub. Een mooi vervoerknooppunt met extra voorzieningen die reizen met onder andere het openbaar vervoer aantrekkelijker maken.

Lees verder

Stap in een deelauto vanaf een hub

Goed nieuws voor inwoners van de gemeente Westerkwartier en Het Hogeland. In die gemeenten kunnen inwoners sinds kort gebruikmaken van elektrische deelauto’s. Handig voor wie (even) geen auto tot zijn of haar beschikking heeft, maar toch een korte rit wil maken.

Lees verder

Hub! Kijk je mee? Nieuwe folder over hubs

De hubs in Drenthe en Groningen krijgen steeds meer bekendheid. Zowel in Noord-Nederland als in de rest van Nederland. Om iedereen goed te kunnen informeren, is er vorig jaar een informatieve folder ontwikkeld. En vanwege de vele ontwikkelingen was deze folder aan vervanging toe.

Lees verder
Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie