Groningen en Drenthe in top 5 duurzaamste ov regio’s

Groningen en Drenthe staan in de top 5 van de duurzaamste openbaar vervoerregio’s van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van kennisplatform CROW. Uit dat onderzoek blijkt ook dat andere Nederlandse regio’s goed scoren op het gebied van duurzaam ov.

Lees verder

Maar liefst 61 nieuwe reisinformatiepalen in Drenthe en Groningen

Goed openbaar vervoer valt of staat met goede reisinformatie. Om die reden zijn in de provincie Drenthe en Groningen de afgelopen tijd 61 nieuwe, digitale reisinformatiepalen geplaatst. Reizigers kunnen op de palen precies zien hoe lang het nog duurt tot de volgende bus komt.

Lees verder

Van knooppunt naar mobiliteitshubs

Nederlandse steden groeien en het platteland heeft te maken met krimp. Twee problemen waarbij zowel ‘leefbaarheid’ als ‘bereikbaarheid’ een grote rol speelt. Hoe gaan we daar mee om? Om over dit vraagstuk kennis en ervaring uit te wisselen en te komen tot een goede aanpak, organiseert kennisplatform CROW vandaag en morgen een online webinar.

Lees verder

Plezierig wachten op de hub in Rolde

Wie binnenkort via de hub in Rolde reist, kan er op een aangename plek even wachten. De hub is sindskort namelijk voorzien van een zogeheten ‘hub-zitelement’.

Lees verder

Vanaf 1 juni: mondkapjes verplicht in ov

Vanaf 1 juni 2020 is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Zo ook in Groningen en Drenthe. Een niet-medisch mondkapje beschermt medepassagiers indien deze zorgvuldig gedragen en gebruikt wordt.

Lees verder

Onderweg naar huis je pakketje ophalen

Stel je zit in de bus onderweg naar huis en krijgt een melding dat je online bestelde pakketje klaarligt. Hoe handig is het dan dat het pakketje klaarligt op een hub? In diverse Nederlandse steden wordt deze dienst al aangeboden. Dat is een groot succes en daarom wordt er vanaf september in Drenthe een proef uitgevoerd.

Lees verder

MFC Siddeburen bijna af

De bouw van het nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFC) in Siddeburen is bijna af. Het MFC doet zijn naam eer aan: je vindt er allerlei voorzieningen, zoals een bibliotheek en een gezondheidscentrum en het centrum doet tevens dienst als hub.

Lees verder
Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie