Doorgaan naar unieke content

24/7 je pakket ophalen of afleveren? Nu op hubs Gieten, Rolde, Dieverbrug en Hoogeveen. Binnenkort ook op hubs Zuidhorn en Hoogkerk.

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Pakketservice op hubs voor ondernemers

Ben je ondernemer en zoek je meer en snelle mogelijkheden om producten te leveren aan klanten? Dan biedt de pakketservice op de hubs Gieten (P+R), Rolde (carpool N33), Dieverbrug (N371) en Hoogeveen (station) uitkomst! Sinds kort zijn deze drie hubs voorzien van een pakketwand. Op de hubs in Zuidhorn en Hoogkerk komen binnenkort ook pakketkluizen te staan.

Contact opnemen

De pakketkluizen zijn beschikbaar voor iedere lokale ondernemer!

Iedere ondernemer kan iets afleveren in een pakket kluis. Of je nu een boekhandel of fietsenwinkel hebt. Je levert het contactloos af via de pakket kluis. Bijkomend voordeel van de pakketservice: de kluizen staan op een hub. Een hub is een plek waar dagelijks mensen op- en overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. Een centrale en goed bereikbare plek waar veel mensen op afkomen.

Hoe werkt de pakketservice?

De pakketwand heeft in totaal 58 lockers in verschillende formaten. De pakketservice is 24/7 beschikbaar. Een pakket versturen kan als ondernemer op ieder moment van de dag. Zo hoeven jouw klanten niet meer thuis te blijven om een pakket in ontvangst te nemen. Jij levert de pakketten af in de kluis en klanten halen dit op wanneer het hen uitkomt.  In de video onderaan deze pagina kun je zien hoe de pakketservice werkt. Let op: de kluizen zijn uitsluitend bedoeld voor non-food producten. De kluizen zijn namelijk niet voorzien van een koeling.

De voordelen van een zakelijk pakket versturen

Jouw klanten willen aankopen zo snel mogelijk thuis ontvangen. Het bieden van een alternatief voor het versturen van pakketten zorgt voor een stukje extra service bij jouw klanten. Zij hoeven niet thuis te blijven om pakketten in ontvangst te nemen.

De voordelen van de pakketservice op een rijtje:

 • Extra service naar jouw klanten
 • Kostenbesparing op het personeel
 • Een lokaal alternatief voor online winkelen
 • Milieuvriendelijk
 • Klanten kunnen op eigen tijdstip een pakket ophalen
 • Uitbreiding van de bezorg uren

Hoe maak je als ondernemer gebruik van de kluizen?

Om als ondernemer gebruik te maken van de pakketservice doe je het volgende:

 • Stuur een e-mail met jouw naam, adres en woonplaats (NAW-gegevens) naar s.mensink@deburen.nl.
 • Je ontvangt daarna een e-mail met daarin een inlogcode voor een eigen portaal en een bezorgers-inlog voor de pakket kluis.
 • Je meldt de bestelde pakketten aan op jouw portaal en je ontvangt daarna een QR-code.
 • Bij de kluizen hangt een scherm waar je de ontvangen QR-code scant.
 • Er opent een kluis en daarin laat je het pakket achter.
 • Jouw klant krijgt vervolgens een melding op zijn/haar telefoon met een QR-code.
 • De klant scant deze code, vanaf zijn/haar telefoon, bij het display van de lockers. De deur van de desbetreffende locker opent en de ontvanger kan het pakketje eruit halen.

De kluizen hebben verschillende formaten. Het kleinste formaat kluis is 20x10x60 en de grootste 50x60x60. In jouw eigen MijnBuren-account kun je bij jouw voorkeursvestigingen de exacte kluisformaten vinden.

Kosten pakketkluizen

Het huren van een kluis kost € 0,70 per aflevering van een pakket. Voor ondernemers is er een speciaal aanbod. Ondernemers kunnen op verzoek gratis 100 pakketten afleveren tot eind 2021.

Voor meer informatie over de pakketservice kun je contact opnemen met ‘De Buren’ via (088) 33 28 736. Wil jij als ondernemer profiteren van de pakketkluizen? Klik dan op de onderstaande button en kom in contact.

Contact opnemen

Samenwerking

Provincie Drenthe initieert deze nieuwe voorziening in buitengebied. De provincie onderzoekt samen met partners binnen het programma ‘Surflogh’ in welke mate de pakketkluizen bijdragen aan de leefbaarheid in buitengebied en de vermindering van de CO2-uitstoot. Het onderzoek duurt minimaal een jaar waarbij er wordt samengewerkt met lokale bedrijven, ondernemers(verenigingen) de Rijksuniversiteit Groningen en partners van Surflogh.