Doorgaan naar unieke content

24/7 je pakket ophalen of afleveren? Nu op hubs Gieten, Rolde, Dieverbrug en Hoogeveen. Binnenkort ook op hubs Zuidhorn en Hoogkerk.

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Pakketservice op hubs

Bestel je geregeld iets online en merk je dat je vaak geen geschikt moment kunt vinden om je pakket thuis te laten bezorgen? Dan hebben wij de oplossing! De pakketservice op de hubs Gieten (P+R), Rolde (carpool N33), Dieverbrug (N371) en Hoogeveen (station) biedt uitkomst! Sinds kort staat er op deze drie hubs een pakketwand waar je je pakketje in kan laten afleveren. Op de hubs in Zuidhorn en Hoogkerk komen binnenkort ook pakketkluizen te staan.

Hoe werkt een pakketkluis?

Een pakketkluis is een ‘pick up point’ voor pakketjes en belangrijke post. In de pakketwanden op de hubs is een zitten 58 pakketkluizen in verschillende formaten. Als je een pakketje bestelt kun bij een groot aantal webshops een pakketkluis op de hubs in Drenthe selecteren. Vervolgens krijg je een afhaalbericht met QR-code toegestuurd via e-mail of sms met een datum waarop je het pakket kunt ophalen bij de pakketkluis. Zo hoef je niet speciaal thuis te blijven als je een pakketje verwacht en kun je het pakketje eenvoudig onderweg naar je werk of school ophalen.

De voordelen van een pakketje laten bezorgen bij een pakketkluis

Doe je online een aankoop, dan wordt een pakketje vaak tijdens werktijden bezorgd. Je wilt natuurlijk niet de hele dag thuis te hoeven blijven in afwachting van een pakketje. Kies je voor levering bij een pakketkluis op één van onze hubs, dan hoef je hier geen rekening mee te houden. Zo’n pakketkluis heeft dus een hoop voordelen:

  • Je haalt je pakketje gemakkelijk onderweg op;
  • Je hoeft niet speciaal thuis te blijven;
  • Het is een veilige opslagplek;
  • Je kunt de pakketkluis direct openen met de handige QR-code.

Voor wie is de pakketservice bedoeld?

Iedereen kan iets ophalen in een pakketkluis, maar iedereen kan ook iets afleveren. Of je nu een boekhandel of fietsenwinkel hebt, of zelf iets verkoopt via Marktplaats. Je levert het contactloos af via de pakketkluis. Bijkomend voordeel: de kluizen staan op een hub. Een hub is een plek waar je kunt overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. Een centrale en goed bereikbare plek dus!

Ben je een ondernemer en ben je benieuwd wat de pakketkluizen voor jou als ondernemer kunnen betekenen? Klik dan op de onderstaande button en kom in contact.

Ik ben ondernemer

Hoe kan je gebruik maken van een pakketkluis?

De pakketkluizen zijn een soort pakketpunt. Als afnemer kun je op twee manieren een pakket afhalen uit een pakketkluis:

  • Bestelling via een lokale aanbieder: wil je graag iets bestellen bij een lokale aanbieder? Vraag de aanbieder de bestelling dan in de kluis af te leveren. De aanbieder moet een inlogaccount hebben via DeBuren. Je ontvangt via e-mail of sms een afhaalbericht, zodra jouw pakket in een kluis ligt.
  • Bestelling via een webshop: doe je een online aankoop bij een bedrijf dat samenwerkt met koeriersbedrijf DHL? Selecteer dan het door jou gewenste afhaalpunt van De Buren in de check out van de webshop. Je ontvangt ook dan via e-mail of sms een afhaalbericht, zodra jouw pakket in een kluis ligt.

Wat kost het gebruik van een pakketkluis?

Net zoals bij een pakketpunt is het voor jou als afnemer helemaal gratis om gebruik te maken van een pakketkluis. Je hebt er dus alleen maar voordeel van!

Vragen over de pakketservice?

Heb je vragen over de pakketservice op de hubs? Neem dan contact op met De Buren (aanbieder van de pakketkluizen) via (088) 33 28 736 of klantenservice@deburen.nl.

Samenwerking

Provincie Drenthe initieert deze nieuwe voorziening in het buitengebied. De provincie onderzoekt samen met partners binnen het programma ‘Surflogh’ in welke mate de pakketkluizen bijdragen aan de leefbaarheid in buitengebied en de vermindering van de CO2-uitstoot. Het onderzoek duurt minimaal een jaar. De provincie werkt samen met lokale bedrijven, ondernemers(verenigingen) de Rijksuniversiteit Groningen en partners van Surflogh.

Logo Interreg North Sea Region