Doorgaan naar unieke content

24/7 je pakket ophalen of afleveren? Nu op hubs Gieten, Rolde en Dieverbrug.

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Pakketservice op hubs

Bestel je geregeld iets online? Of ben je ondernemer en weet je niet hoe je op dit moment producten kunt leveren aan klanten? Dan biedt de pakketservice op de hubs Gieten (P+R), Rolde (carpool N33) en Dieverbrug (N371) uitkomst! Sinds kort zijn deze drie hubs voorzien van een pakketwand. De pakketwand heeft in totaal 58 lockers in verschillende formaten. De pakketservice is 24/7 beschikbaar. Zo kun je als ondernemer op ieder moment van de dag producten leveren aan klanten. En als klant hoef je niet meer thuis te blijven om een pakket in ontvangst te nemen. Je laat het pakket in de kluis bezorgen en haalt hem op wanneer het jou uitkomt.  In de video onderaan deze pagina kun je zien hoe de pakketservice werkt. 

Voor wie?

Iedereen kan iets afleveren in een pakketkluis. Of je nu een boekhandel of fietsenwinkel hebt, of zelf iets verkoopt via Marktplaats. Je levert het contactloos af via de pakketkluis.Bijkomend voordeel: de kluizen staan op een hub. Een hub is een plek waar je kunt overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. Een centrale en goed bereikbare plek dus!  

Hoe werkt het voor aanbieders?

Om als aanbieder gebruik te maken van de pakketservice doe je het volgende:

  • Stuur een e-mail met jouw naam, adres en woonplaats (NAW-gegevens) naar s.mensink@deburen.nl
  • Je ontvangt daarna een e-mail met daarin een inlogcode voor een eigen portaal en een bezorgers-inlog voor de pakketkluis.
  • Je meldt het bestelde pakket aan op jouw portaal en je ontvangt daarna een QR-code.
  • Bij de kluizen hangt een scherm waar je de ontvangen QR-code scant.
  • Er opent een kluis en daarin laat je het pakket achter.
  • De ontvanger krijgt een melding op zijn/haar telefoon met een QR-code.
  • De ontvanger scant deze code, vanaf zijn/haar telefoon, bij het display van de lockers. De deur van de desbetreffende locker opent en de ontvanger kan het pakketje er uithalen.

De kluizen hebben verschillende formaten. Het kleinste formaat kluis is 20x10x60 en de grootste 50x60x60. In jouw eigen MijnBuren-account kun je bij jouw voorkeursvestigingen de exacte kluisformaten vinden.

Mijn pakket aanbieden

Let op: de kluizen zijn uitsluitend bedoeld voor non-food producten. De kluizen zijn namelijk niet voorzien van een koeling.

Hoe werkt het voor afnemers?

Afnemers kunnen op 2 manieren een pakket afhalen uit een pakketkluis:  

  • Bestelling via een lokale aanbieder: wil je graag iets bestellen bij een lokale aanbieder? Vraag de aanbieder de bestelling dan in de kluis af te leveren. De aanbieder moet een inlogaccount hebben via DeBuren (zie hierboven). Je ontvangt via e-mail of sms een afhaalbericht, zodra jouw pakket in een kluis ligt. 
  • Bestelling via een webshop: doe je een online aankoop bij een bedrijf dat samenwerkt met koeriersbedrijf DHL? Selecteer dan het door jou gewenste afhaalpunt van De Buren in de check out van de webshop. Je ontvangt ook dan via e-mail of sms een afhaalbericht, zodra jouw pakket in een kluis ligt.   

Mijn pakket afhalen

Wat kost het?

Het huren van een kluis kost voor aanbieder € 0,70 per aflevering van een pakket. Voor ondernemers is er een speciaal aanbod. Ondernemers kunnen op verzoek gratis 100 pakketten afleveren. Dit aanbod moet je tijdens de lockdown besteden. Voor meer informatie kun je bellen met ‘De Buren’ via (088) 33 28 736. Voor afnemers is het gebruik van de pakketkluizen geheel gratis.

Wil jij als ondernemer profiteren van de pakketkluizen? Klik dan op de onderstaande button en kom in contact.  

Ik ben ondernemer

Samenwerking

Provincie Drenthe initieert deze nieuwe voorziening in buitengebied. De provincie onderzoekt samen met partners binnen het programma ‘Surflogh’ in welke mate de pakketkluizen bijdragen aan de leefbaarheid in buitengebied en de vermindering van de CO2-uitstoot. Het onderzoek duurt minimaal een jaar waarbij er wordt samengewerkt met lokale bedrijven, ondernemers(verenigingen) de Rijksuniversiteit Groningen en partners van Surflogh.

Logo Interreg North Sea Region

Zo werkt de pakketservice