Zuidhorn

Het grootste knooppunt van Zuidhorn – het station – is een hub.

Vervoersmiddelen

Voorzieningen

Zuidhorn

Zuidhorn, Station, Zuidhorn, Nederland

Het grootste knooppunt van Zuidhorn – het station – is een hub. Vanaf hier rijden treinen naar Leeuwarden en Groningen en bussen richting Groningen, Hoogkerk, Surhuisterveen, Zoutkamp en Grootegast. Er is hard gewerkt om deze hub op te waarderen. Er is een nieuw busstation, een standplaats voor taxi en publiek vervoer en de parkeermogelijkheden voor auto’s en fietsen zijn uitgebreid. Ook zijn er twee watertappunten geplaatst. Naast deze ontwikkelingen, zijn er plannen om de hub nóg verder te verbeteren. Op deze hub vind je vele voorzieningen: o.a. een overdekte fietsenstalling, fietskluizen, een P+R terrein, overdekte wachtplaatsen, dynamische reisinformatie, watertappunten en hubtaxi, horeca (pizzeria) en een Kiss+Ride. Rondom de hub bevinden zich voorzieningen zoals een basisschool, kinderopvang, fysiotherapeut, sportschool en zwembad.

Een fietskluis is te huur via de app ‘Fietskluizen’.

Terug naar overzichtskaart

Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie