Groningen (hoofdstation)

De hub Groningen, Hoofdstation is het trein- en busstation in Groningen

Vervoersmiddelen

Voorzieningen

Groningen (hoofdstation)

Groningen, Stationsplein, Groningen, Nederland

De hub Groningen, Hoofdstation is het trein- en busstation in Groningen. Vanaf hier rijden treinen richting Delfzijl, Leeuwarden, Roodeschool, Bad-Nieuweschans, Veendam en Assen-Zwolle-Rotterdam/Den Haag. Er rijden tientallen streek- en stadsbussen naar bestemmingen in en rond de stad en naar steden en dorpen in de wijde omtrek (zoals Assen, Emmen, Drachten en Delfzijl).

Het gebouw van Groningen HS dateert uit 1896, is een rijksmonument én een van de mooiste stationsgebouwen van Nederland. Op deze hub zijn vele voorzieningen aanwezig, zoals: wifi, bewaakte fietsenstallingen met service en reparatie, fietsverhuur, OV-fietsen, een NS-service- en verkooppunt, bagagekluizen, een pinautomaat, GWK en toiletten. Ook zijn er meerdere winkels en restaurants aanwezig. Om in 2020 een verbeterde dienstregeling te laten rijden, gaat het Hoofdstation Groningen flink op de schop onder de naam ‘Groningen Spoorzone’. De verwachting is dat in 2023 het nieuwe hoofdstation gereed is.

Terug naar overzichtskaart

Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie