Doorgaan naar unieke content

Onderweg met Ubo: “Speciaal voor ‘Wandel via hub’ mocht ik een door Routebureau Groningen uitgezette route controleren. Dat is aan mij wel toevertrouwd omdat ik sinds mijn dertiende een fanatiek wandelaar ben. Wekelijks loop ik zo’n 50 kilometer."

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

“Speciaal voor ‘Wandel via hub’ mocht ik een door Routebureau Groningen uitgezette route controleren. Reizigers kunnen nu direct vanuit de bus een wandeling starten. Op de site van routesingroningen.nl zijn er verschillende wandelingen te downloaden en kan men kiezen uit het aantal kilometers en omgeving. Vervolgens kunnen ze met de bus naar het wandelknooppunt waar de route start. En omdat die route wel moet kloppen, mocht ik ze met een groep vrijwilligers controleren. Dat is aan mij wel toevertrouwd omdat ik sinds mijn dertiende een fanatiek wandelaar ben. Wekelijks loop ik zo’n 50 kilometer.

Vanaf het hubwandelpunt in Siddeburen liep ik een route van 25 km. Via de nummers op de paaltjes werd mij duidelijk waar ik langs moest lopen. Ik liep over zandwegen, door bosgebieden en langs grote open oppervlaktes. Iets na Hellum liep ik over Woldjerspoor: een oud spoorlijn waar vroeger de trein van Groningen, via Slochteren, naar Weiwerd reed. Ik kwam op plekken waar ik normaal gesproken nooit kom. Onderweg waren er twee rustpunten en kon ik een kopje koffie drinken bij Wildermanshof.

Ook liep ik een paar korte routes, want met ‘Wandel via hub’ is er ook aan de kinderen gedacht. Voor gezinnen zijn er mooie routes beschikbaar. Wat mijn mooiste route is? Dat is toch wel die langs het Schildmeer met allemaal bootjes en vissers…”

Ubo Hes, vrijwilliger Routebureau Groningen

Lees ook het verhaal van Gea en Bob en van Detty.