Doorgaan naar unieke content

Onderweg met Detty: Detty is fitstap-coach in opleiding en begeleidt mensen bij verschillende hulpvragen. De wandelroutes via hubs bieden voor haar een goede uitkomst. De routes zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer en Detty leert nieuwe natuurgebieden kennen.

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

“Met ‘Wandel via hub’ start ik nu gelijk vanuit de bus met mijn klant een wandeling. Als fitstap-coach in opleiding begeleidt ik mensen bij verschillende hulpvragen. Ze willen afvallen, hebben ondersteuning nodig bij psychische problemen of willen aan hun conditie werken. De hulpvragen zijn heel divers. ‘Wandel via hub’ is daarom een uitkomst: de routes zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en ik leer nieuwe natuurgebieden kennen.

Op de site van Routebureau Groningen koos ik voor een afstand van 8,3 kilometer. Vervolgens nam ik de bus naar P+R Marum en liep vanaf daar zo’n 100 meter naar het wandelknooppunt: een paaltje met daarop verschillende nummers die mij de route wezen. Hierdoor wist ik direct welke kant ik op moest en belandde in een natuurgebied rondom Marum. Ik vind het heerlijk om één te zijn met de natuur en kan ontzettend genieten van de geluiden die ik dan hoor: een kikker, een vogel of krekels. Het brengt me rust en zet alles in het leven in het juiste perspectief. En hoe geweldig is het dat ik daar anderen bij mag helpen?”

Detty Zwaneveld (54), Veendam

Lees ook het verhaal van Ubo en Gea en Bob.