Doorgaan naar unieke content

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Nieuws

Een app die samen reizen mogelijk maakt?

In het programma Startup in Residence Noord-Nederland gaat Joinby aan de slag met de vraag of een sociaal communityplatform in de vorm van een app fysieke ontmoetingen en samen reizen via hubs kan stimuleren.

Lees verder

Bas Kremer Hovinga van Joinby

Een app die samen reizen mogelijk maakt?

In het programma Startup in Residence Noord-Nederland gaat Joinby aan de slag met de vraag of een sociaal communityplatform in de vorm van een app fysieke ontmoetingen en samen reizen via hubs kan stimuleren.

Lees verder

Veel mensen gaan op reis. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om met eigen vervoer ergens heen te gaan. En sommige mensen willen niet alleen reizen. Hoe mooi is het dan om met anderen mensen in contact te komen die dezelfde bestemming hebben of ook graag met iemand anders willen reizen. Hoe en waar ontmoeten zij elkaar? In het programma Startup in Residence Noord-Nederland gaat Joinby met deze vraag aan de slag. Kan een app de fysieke ontmoetingen stimuleren?

Joinby is een sociaal communityplatform (app) waarmee organisaties een lokale community kunnen bouwen. Joinby is één van de vier winnaars die deel mogen nemen aan het programma Startup in Residence Noord-Nederland. Tijdens een feestelijke kickoff op 12 mei 2022 in het Groninger Forum presenteerden vier startups hun vernieuwende ideeën voor uiteenlopende vraagstukken van enkele Noordelijke overheden. Het Hub-programma is één van de opdrachtgevers.

Verder brengen

Aan de kickoff op 12 mei ging een uitgebreid voortraject vooraf waarin startups hun plannen konden inzenden voor verschillende vraagstukken en opdrachtgevers. Uit de inzenders kwamen vier meest kansrijke startups naar voren. In Startup in Residence Noord-Nederland worden de jonge ondernemers begeleid in de doorontwikkeling van hun idee en in het ondernemen voor en samen met overheden. Ze hebben alle vier een coach die de startup verder brengt. Het programma biedt bovendien meerdere workshops aan zoals ‘Leer werken met de overheid’ en Intervisieworkshops waarin de ondernemers van elkaar kunnen leren. Doel is uiteindelijk dat de startups aan het eind van het jaar een concreet aanbod te hebben ontwikkeld voor hun opdrachtgever en daarmee aan de slag kunnen.

Toegankelijk

Bas Kremer Hovinga van Joinby presenteerde op 12 mei zijn plan ‘Hub connect’. Met een te ontwikkelen app wil Joinby de gebruikers van hubs meer met elkaar en de lokale omgeving in contact brengen. Nee, de app is géén datingapp. De app brengt mensen met dezelfde bestemming of eenzelfde reismotief bij elkaar. Later kan de app uitgebreid worden met lokale faciliteiten en voorzieningen en de lokale gemeenschap toegankelijk maken. Maar ook de aanwezige mensen met elkaar verbinden. De informatie biedt voor iedereen voordelen: de reiziger en bezoeker die makkelijk lokale informatie kunnen vinden, de lokale ondernemer die de reiziger sneller bereikt en de hub-organisatie zelf die inzicht krijgt in verbetermogelijkheden.

Joinby gaat eerst van start met de uitwerking van het plan. De verwachting is dat er eind dit jaar een eerste pilot van start gaat.

Hub-programmamanager Martin Courtz en Bas Kremer Hovinga van Joinby
Vier startups mogen aan de slag in Startup in Residence Noord-Nederland.   

Terug naar het nieuwsoverzicht