Doorgaan naar unieke content

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Nieuws

René Paas opent Multifunctioneel Centrum met hub in Siddeburen

Op vrijdag 3 september opende Commissaris van de Koning René Paas het nieuwe Multifunctionele centrum in Siddeburen. Bij het MFC ligt een compleet vernieuwde hub.

Lees verder

René Paas opent Multifunctioneel Centrum met hub in Siddeburen

Op vrijdag 3 september opende Commissaris van de Koning René Paas het nieuwe Multifunctionele centrum in Siddeburen. Bij het MFC ligt een compleet vernieuwde hub.

Lees verder

Een hub en een multifunctioneel centrum op één plek? Dat vind je in Siddeburen. Op vrijdag 3 september opende Commissaris van de Koning René Paas het nieuwe Multifunctionele centrum, waar vergaderruimtes, exposities en toneel, samengaan met een bibliotheek en een gezondheidscentrum. In een opgeknapt buitenterrein vind je bovendien de vernieuwde hub.

De hub in Siddeburen is vernieuwd met een luxe bushalte met fietsenstalling, een watertappunt en een bord met digitale reisinformatie. Reizigers kunnen het multifunctionele centrum gebruiken als wachtruimte, kunnen er naar het toilet en een kop koffie drinken of gebruik maken van de bibliotheek. De hub is naast overstappunt ook een startpunt van verschillende hubwandelingen in de omgeving. Je vindt ze op wandelviahub.nl. Met al die voorzieningen wordt reizen via de hub in Siddeburen steeds aantrekkelijker.

Duurzame bouw

Het Multifunctioneel Centrum in Siddeburen maakt slim gebruik van de ruimte. Het vernieuwde centrum is duurzaam gebouwd en aardbevingsbestendig gemaakt. Ook is er geïnvesteerd in energiebesparing en lokale duurzame opwekking. Op het gebouw liggen 168 zonnepanelen en er zijn twee warmtepompen. Op het buitenterrein wordt regenwater op een slimme manier opgevangen en aan de aan de bodem afgegeven. Het plein is verfraaid met bankjes en planten.

Financiering
Het geheel vernieuwde MFC kwam mede tot stand dankzij bijdragen uit het Nationaal Programma Groningen en het Leefbaarheidsprogramma van de provincie Groningen. In 2017 kreeg het MFC € 200.000 subsidie uit de regeling ‘Voorzieningen op peil; locatiegerichte aanpak’. Met deze regeling wil de provincie de voorzieningen in dorpen in stand houden door te stimuleren dat meerdere voorzieningen en functies onder één dak worden gebracht.

(Foto: Marijke Koetsier, Studio Smik)

Terug naar het nieuwsoverzicht