Doorgaan naar unieke content

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Nieuws

Met 50% korting op de hubfiets vanaf hub P+R Hoogkerk

Van 9 september tot en met 9 oktober kun je op de hub P+R Hoogkerk met vijftig procent korting gebruikmaken van de elektrische hubfietsen.

Lees verder

Man staat naast hubfiets op station - links boven button met 50% korting

Met 50% korting op de hubfiets vanaf hub P+R Hoogkerk

Van 9 september tot en met 9 oktober kun je op de hub P+R Hoogkerk met vijftig procent korting gebruikmaken van de elektrische hubfietsen.

Lees verder

Een hubfiets is een elektrische fiets kun je tegen betaling gebruiken voor een retourrit van en naar de hub P+R. Vanaf 9 september stap je al op een hubfiets voor één euro per uur, met een maximum van zes euro per dag. Als hubfietser maak je in september bovendien automatisch kans op een maand lang gratis gebruikmaken van een hubfiets. Om de fiets te gebruiken, download je de app van Deelfiets Nederland. Wil je de app downloaden? Klik op een van de onderstaande buttons.

Download in Google Play Download in AppStore

Over de hubfiets

De hubfietsen staan op de hub P+R Hoogkerk in een overdekte fietsenstalling en worden daar automatisch opgeladen. Je kunt een hubfiets via de app Deelfiets Nederland vanaf vijftien minuten voor gebruik reserveren en bij aankomst ontgrendelen. Reserveren is niet verplicht. Ook bedrijven kunnen gebruik maken van de hubfietsen. Met een zakelijk abonnement betaal je vijftien euro per maand per medewerker. Bedrijven kunnen de hubfietsen ook gebruiken zonder abonnement, voor het gebruikelijke tarief. Kijk voor meer informatie op www.deelfietsnederland.nl/groningen.

Autoverkeer in stad beperken

De hubfietsen op de hub in Hoogkerk zorgen voor minder autoverkeer in de stad en geeft de reiziger een alternatieve vervoerskeuze. Ideaal voor wie liever voor het laatste stuk van zijn of haar reis naar kantoor of een zakelijke afspraak in de stad de fiets pakt. Of voor wie een recreatieve bestemming in of in de buurt van Groningen heeft. Parkeer de auto op de P+R en reis verder met een hubfiets.

De 24 hubfietsen staan sinds begin dit jaar op de hub in Hoogkerk. Het hubprogramma werkt hierbij samen met provincie Groningen, gemeente Groningen, Groningen Bereikbaar. Als de fietsen een succes zijn, willen de provincies Groningen en Drenthe ze op meer hubs in de provincies aanbieden. 

Terug naar het nieuwsoverzicht