Doorgaan naar unieke content

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Nieuws

24/7 je pakket afleveren of ophalen? Dat kan op de hubs in Gieten en Rolde!

We bestellen tegenwoordig online wat af met z’n allen. Zeker nu de winkels dicht zijn en nog wel even blijven. De nieuwe pakketkluizen op de hubs in Gieten en Rolde komen daarom als geroepen.

Lees verder

Pakketkluis met 58 lockers op de hub in Gieten

24/7 je pakket afleveren of ophalen? Dat kan op de hubs in Gieten en Rolde!

We bestellen tegenwoordig online wat af met z’n allen. Zeker nu de winkels dicht zijn en nog wel even blijven. De nieuwe pakketkluizen op de hubs in Gieten en Rolde komen daarom als geroepen.

Lees verder

De pakketkluizen op de hub in Gieten (P+R) en de hub in Rolde (carpool N33) zijn niet te missen. De pakketwanden, met in totaal 58 lockers in diverse formaten, zijn opvallend bestickerd. De pakketservice is 24/7 beschikbaar voor iedereen die iets wil afleveren of afhalen. Zo kunnen bijvoorbeeld ondernemers op ieder moment van de dag producten aan klanten leveren. En de ontvanger? Die haalt het pakket op wanneer het hem of haar uitkomt. Binnenkort staat er eenzelfde pakketwand in Dieverbrug.

Dat de timing van de pakketservice perfect is, vertellen ondernemer Hans Rozenveld en Frans Hamstra, programmamanager hubs ook in de radio-uitzending van RTV Drenthe. Klik hier om de uitzending terug te luisteren (item start vanaf 07:00 minuten). 

Ook de NOS schonk aandacht aan de pakketkluizen. Klik hier om het item te bekijken (item start bij 13:06 minuten). 

Hoe werkt de pakketservice voor ontvangers?

De pakketservice werkt heel gemakkelijk en sneller dan een webshop. Stel, je wilt een boek bestellen bij de lokale boekhandel bij jou in het dorp. Je zoekt contact met de ondernemer en laat weten welk boek je wilt bestellen. Je vraagt of hij/zij het pakket wil afleveren in de pakketkluis in de buurt. Zodra de ondernemer het pakket in de kluis heeft afgeleverd, ontvang je een melding op je telefoon met een QR-code. Die code scan je bij het display in de pakketwand. Vervolgens opent er een locker waar jij je pakketje uithaalt.   

Hoe werkt de pakketservice voor ondernemers?

Omdat ondernemers het in deze tijd lastig genoeg hebben, is er voor hen een speciale aanbieding. Ben je ondernemer? En wil je meer weten over de aanbieding en hoe de pakketservice precies werkt? Klik dan hier voor meer informatie.  

Samenwerking met provincie Drenthe en Surflogh

Provincie Drenthe initieert deze nieuwe pakketvoorziening in buitengebied. De provincie onderzoekt samen met partners binnen het programma ‘Surfloghhoe de pakketkluizen bijdragen aan de leefbaarheid in buitengebied en de vermindering van de CO2-uitstoot. Het onderzoek duurt minimaal een jaar. Er wordt samengewerkt met lokale bedrijven, ondernemers(verenigingen) de Rijksuniversiteit Groningen en partners van Surflogh. 

Terug naar het nieuwsoverzicht