Van knooppunt naar mobiliteitshubs

Nederlandse steden groeien en het platteland heeft te maken met krimp. Twee problemen waarbij zowel ‘leefbaarheid’ als ‘bereikbaarheid’ een grote rol speelt. Hoe gaan we daar mee om? Om over dit vraagstuk kennis en ervaring uit te wisselen en te komen tot een goede aanpak, organiseert kennisplatform CROW vandaag en morgen een online webinar.

Het webinar is voor professionals en andere belangstellenden. Centraal staat de functie van de traditionele ‘knooppunten’. Knooppunten die tot nu toe voornamelijk functioneel zijn voor openbaar vervoer. Maar met het groeien van steden en de krimp op het platteland, zouden die knooppunten getransformeerd kunnen worden tot ‘mobiliteitshubs’. Een plek in de regio waar alles samenkomt; openbaar vervoer, diensten, voorzieningen enzovoort. Tijdens het webinar komen verschillende sprekers aan bod die vertellen over de ontwikkeling van hubs in hun regio, zo ook een lid van de kerngroep hubs. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie