Rond de tafel over hubs tijdens Nationaal Stationscongres

Partijen uit de publieke sector zijn helemaal bijgepraat over de hubs. Dat gebeurde tijdens het Nationaal Stationscongres op donderdag 30 januari 2020 in de Vereeniging Nijmegen.

De komende jaren gaat er veel veranderen op het gebied van stations- en gebiedsontwikkeling. Gemeenten, provincies, de NS, het ministerie enzovoort werden tijdens speeches, ronde tafelsessies en workshops volledig bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Twee ronde tafelsessies stonden in het teken van de hubs. Frans Hamstra (programmaleider hubs) vertelde tijdens de twee sessies wat hubs zijn, wat het projectteam van de hubs precies doet, met wie ze samenwerken en welke voordelen hubs bieden. De reacties van de tafelgasten waren zeer positief! Het sprak hen voornamelijk aan dat de hubs een gehele regio kunnen bedienen. Een hub is niet alleen een vervoersknooppunt, maar ook een plek om meerdere voorzieningen aan elkaar te koppelen. Denk aan een kiosk, een watertappunt, maar ook algemene voorzieningen zoals een gezondheidscentrum, een winkel of een school. Kortom, een hub is een plek waar alles samenkomt.

Al met al een geslaagde dag waarbij veel kennis en ervaring is uitgewisseld en gedeeld!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie