Volop ideeën tijdens hub-inspiratiefestival in Borger

Een verhalenbank, een fietsenmaker en een pop-up kerstmarkt. Dat waren enkele ideeën tijdens het hubfestival voor ondernemers, organisaties en overheden op 13 juni in Borger.

Een verhalenbank, een fietsenmaker en een pop-up kerstmarkt. Dat waren enkele ideeën tijdens het hubfestival voor ondernemers, organisaties en overheden op 13 juni in Borger. Hubs zijn plekken waar reizigers comfortabel kunnen wachten als ze overstappen van de auto of de fiets op de trein of de bus. Tijdens het festival werden de gasten bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hubs en konden ze ideeën bedenken voor activiteiten op deze OV-knooppunten.

 

Nu al zijn er veel dingen mogelijk op een hub: je fiets opgeladen uit de fietskluis halen als je uit de trein stapt, lekker surfen op de wifi die voorhanden is en even sporten als je wacht op vervoer. Op de hubs die in Drenthe en Groningen in ontwikkeling zijn, komen het dagelijks leven, ondernemen, recreatie, natuur en reizen samen. Tijdens het hubfestival werden ondernemers, organisaties en overheden uitgenodigd om na te denken over de mogelijkheden van hubs. Er was een streetartist die een 3D-kunstwerk over de hub van de toekomst maakte en bezoekers konden met tekenaars om de tafel om de ideale hub te schetsen. Verder waren er brainstormsessies en demonstraties van een waterstoftaxi, een tiny house en een speciale hub-informatiezuil.

Kijk hier voor een foto-impressie van de middag!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie