164 nieuwe elektrische bussen in Groningen en Drenthe

Het is bijna zover: vanaf 15 december rijdt Qbuzz met maar liefst 164 nieuwe elektrische bussen door Groningen en Drenthe. En dat is goed nieuws voor de reizigers, want reizen met de bus wordt hierdoor comfortabeler, eenvoudiger én duurzamer. Benieuwd naar de aanpassingen? We zetten een aantal veranderingen voor je op een rij.

De nieuwe bussen rijden elektrisch of op biodiesel en dit zorgt voor een CO2-reductie van 90 procent. Het doel is om in 2030 geheel uitstootvrij te rijden. Dat is goed voor het milieu en ook voor inwoners van Groningen en Drenthe! Door de verduurzaming zullen zij minder hinder ondervinden van bussen in de omgeving en minder last hebben van schadelijke stoffen en geluidsoverlast.

Comfortabeler reizen
De nieuwe, elektrische bussen maken reizen ook comfortabeler en eenvoudiger. De binnenkant van de bussen zijn namelijk voorzien van nieuwe snufjes. Zo hebben ze betere en prettigere stoelen, WiFi, airco en USB-laders. Vergeet je per ongeluk je OV-chipkaart? Geen probleem! De bussen hebben een nieuw betaalsysteem waardoor je contactloos kunt betalen. Ook profiteren reizigers van betere reisinformatie op nieuwe schermen in de bus en bij de haltes. Tot slot komt er een nieuwe reisapp, waarmee je eenvoudig je reis plant en kunt zien hoe druk het is in de bus.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie