Doorgaan naar unieke content

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Nieuws

Reizigers kunnen hun dorst lessen op hub centrum Leek

Reizigers, bezoekers en passanten in Leek kunnen vanaf deze week hun dorst lessen op de hub in het centrum van Leek.

Lees verder

Meisje vult hub-waterfles op hub in Leek.

Reizigers kunnen hun dorst lessen op hub centrum Leek

Reizigers, bezoekers en passanten in Leek kunnen vanaf deze week hun dorst lessen op de hub in het centrum van Leek.

Lees verder

Reizigers, bezoekers en passanten in Leek kunnen vanaf deze week hun dorst lessen op de hub in het centrum van Leek. Daar staat een openbaar watertappunt, waar ze hun waterfles kunnen bijvullen. De watertap is onderdeel van de hub – de vernieuwde bushalte – aan de Oosterheerdtstraat in het centrum van Leek.

In Groningen en Drenthe zijn op dit moment 55 hubs. De hubs in Zuidhorn, Gieten, Leek en Winsum hebben een openbaar watertappunt (d.d. sept. 2018).

Een hub is een plek waar mensen kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel en waar ze op een prettige manier even kunnen wachten. Extra voorzieningen zoals een wifi-aansluiting, watertappunten of fietskluizen maken de hubs tot een aangename plek. In Leek heeft Waterbedrijf Groningen de bushalte in het centrum voorzien van een openbaar watertappunt en zijn er nieuwe fietsenstallingen gekomen.

Groeiend niveau van voorzieningen
Alle hubs in Groningen en Drenthe zijn al in gebruik, maar dit jaar krijgen verschillende hubs extra voorzieningen. Ook kunnen de hubs verder uitgebreid worden met allerlei (maatschappelijke) voorzieningen. Denk aan een kiosk of een aansluiting op een brede school of een winkel. Een hub kan de economie versterken en een aanvulling betekenen voor de sociale omgeving. Daarom werken provincies, gemeenten, waterbedrijven en ondernemers bij de verdere ontwikkeling van de hubs met elkaar samen om reizigers goed te bedienen.

Terug naar het nieuwsoverzicht