Doorgaan naar unieke content

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Nieuws

Provincie Groningen start met het plaatsen van nieuwe bushokjes

De provincie Groningen start dit najaar met het plaatsen van 52 nieuwe bushokjes (abri’s) in de hele provincie.

Lees verder

Gedeputeerde Fleur Gräper bij monumentaal bushokje.

Provincie Groningen start met het plaatsen van nieuwe bushokjes

De provincie Groningen start dit najaar met het plaatsen van 52 nieuwe bushokjes (abri’s) in de hele provincie.

Lees verder

De provincie Groningen start dit najaar met het plaatsen van 52 nieuwe bushokjes (abri’s) in de hele provincie. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk gaf op 20 september hiervoor het startsein door een monumentale abri aan de directeur van het Nationaal Bus Museum in Hoogezand over te dragen. Directeur Bart Bekkering nam met veel enthousiasme de betonnen abri in ontvangst. Deze abri krijgt in het museum een nieuwe bestemming en blijft daardoor als cultureel erfgoed bewaard.

In de nieuwe abri’s die geplaatst worden, kunnen reizigers zitten en beschermd tegen diverse weersomstandigheden wachten op hun bus. Daarmee worden deze overstappunten comfortabel voor de reizigers. Dit maakt deel uit van de ambitie om bushaltes op een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Bij de bushaltes worden ook verbeteringen aangebracht voor een goede looproute, een veilige halte en fietsenstallingen.

Duurzaam
De provincie start dit najaar met het plaatsen en verwacht dat alle werkzaamheden aan de haltes ook nog in 2019 afgerond worden. Het gaat om hergebruikte abri’s die volledig opgeknapt zijn. Daarmee is dit een duurzaam en dus een slim en groen initiatief.

Terug naar het nieuwsoverzicht