Doorgaan naar unieke content

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Nieuws

Aanleg nieuwe P+R Leek van start

Op vrijdag 9 november startten de provincie Groningen en de gemeente Leek, in samenwerking met Rijkswaterstaat met de werkzaamheden aan de nieuwe P+R Leek aan de A7.

Lees verder

Bestuurders en publiek bij opening aanleg nieuwe P+R in Leek.

Aanleg nieuwe P+R Leek van start

Op vrijdag 9 november startten de provincie Groningen en de gemeente Leek, in samenwerking met Rijkswaterstaat met de werkzaamheden aan de nieuwe P+R Leek aan de A7.

Lees verder

Op vrijdag 9 november hebben de provincie Groningen en de gemeente Leek, in samenwerking met Rijkswaterstaat een start gemaakt met de werkzaamheden aan de nieuwe P+R Leek aan de A7. In totaal komen hier 200 gratis parkeerplekken, 40 fietsenstallingen en diverse andere voorzieningen waardoor het een volwaardig vervoersknooppunt, oftewel hub, wordt. Hier kunnen reizigers op een prettige manier even wachten en vlot overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. Verder komt er onder meer een aparte busafrit aan de noordkant van de A7. De bus kan zo sneller en betrouwbaarder van en naar Leek rijden. De P+R is in juni 2019 gereed.

Werkzaamheden gestart
Door het neerleggen van de eerste platen van de tijdelijke bushalte hebben gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Karin Dekker en districtshoofd Rijkswaterstaat Noord Oost Agnes Bernhardt de werkzaamheden aan de P+R officieel gestart. Door deze tijdelijke bushalte komt er ruimte vrij om de P+R aan te leggen. Verder wordt de weg naar de P+R anders ingericht en worden er onder meer werkzaamheden uitgevoerd nabij de rotondes van de provinciale weg N372. Deze weg blijft de komende periode tijdens de werkzaamheden open voor het verkeer. Het verkeer moet wel rekening houden met enige verkeershinder.Hub-voorzieningen Op de hub P+R Leek komen een comfortabele wachtruimte en voorzieningen als WiFi en een watertappunt. Ook komen er fietskluizen waar fietsen veilig en droog kunnen staan en een oplaadpunt voor de fiets en auto. Zo wordt het een plek waar reizigers op een prettige manier kunnen overstappen en verblijven. Goed voor een snelle en comfortabele reis.

Verbetering
Al deze werkzaamheden maken deel uit van de verbetering van de busverbinding tussen Leek en Groningen met het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek. Na afronding van de werkzaamheden betekent dit voor reizigers een betrouwbare dienstregeling, meer tijdwinst, comfort, betere voorzieningen bij de haltes en meer veiligheid.

Informatie over het project is te vinden op www.leek.nl/hov.

Terug naar het nieuwsoverzicht