Doorgaan naar unieke content

Maak 24/7 gebruik van de pakketservice op de hubs in Gieten, Rolde en Dieverbrug.

Plan je reis op Qbuzz.nl

Via Qbuzz.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Pakketservice op hubs

Op de hub Gieten (P+R), de hub Rolde (carpool N33) en de hub Dieverbrug (N371) staan nieuwe pakketkluizen met ieder 58 lockers in diverse formaten. De pakketservice is 24/7 beschikbaar voor iedereen die iets wil afleveren of afhalen. Zo kun je op ieder moment van de dag producten leveren aan bijvoorbeeld klanten. De klant haalt het pakket op wanneer het hem of haar uitkomt. De pakketservice biedt daarmee onder andere een mooi lokaal (en sneller) alternatief voor een webshop.    

Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van de pakketservice doe je het volgende:

  • Stuur een e-mail met jouw naam, adres en woonplaats (NAW-gegevens) naar m.valley@deburen.nl
  • Je ontvangt daarna een e-mail met daarin een inlogcode voor een eigen portaal en een bezorgers-inlog voor de pakketkluis.
  • Je meldt het bestelde pakket aan op jouw portaal en je ontvangt daarna een QR-code.
  • Bij de kluizen hangt een scherm waar je de ontvangen QR-code scant.
  • Er opent een kluis en daarin laat je het pakket achter.
  • De ontvanger krijgt een melding op zijn/haar telefoon met een QR-code.
  • De ontvanger scant deze code, vanaf zijn/haar telefoon, bij het display van de lockers. De deur van de desbetreffende locker opent en de ontvanger kan het pakketje er uithalen.

De kluizen hebben verschillende formaten. Het kleinste formaat kluis is 20x10x60 en de grootste 50x60x60. In jouw eigen MijnBuren-account kun je bij jouw voorkeursvestigingen de exacte kluisformaten vinden.

Let op: er is geen koeling aanwezig in de pakketkluizen. De kluizen zijn uitsluitend bedoeld voor non-food producten.

Wat kost het?

De kosten voor het huren van een kluis bedragen normaal gesproken € 0,70 per aflevering van een pakket. Om de ondernemers in (de omgeving van) Rolde, Gieten en Dieverbrug in deze bijzondere tijd op weg te helpen kunnen deze op verzoek een tegoed ontvangen voor 100 afleveringen. Dit aanbod moet je tijdens de lockdown besteden om zo gratis gebruik te maken van de kluizen. Voor meer informatie kun je bellen met ‘De Buren’ via (088) 33 28 736 (tegen lokaal tarief). 

Samenwerking

Provincie Drenthe initieert deze nieuwe voorziening in buitengebied. De provincie onderzoekt samen met partners binnen het programma ‘Surflogh’ in welke mate de pakketkluizen bijdragen aan de leefbaarheid in buitengebied en de vermindering van de CO2-uitstoot. Het onderzoek duurt minimaal een jaar waarbij er wordt samengewerkt met lokale bedrijven, ondernemers(verenigingen) de Rijksuniversiteit Groningen en partners van Surflogh.

Logo Interreg North Sea Region