Is er geen bus- of treinverbinding in de directe omgeving? Dan kunnen inwoners en bezoekers van Groningen en Drenthe gebruik maken van de hubtaxi.

Hubtaxi

Inwoners en bezoekers van Groningen en Drenthe kunnen, als er geen bus- of treinverbinding in de directe omgeving aanwezig is, gebruik maken van de hubtaxi. U wordt naar de dichtstbijzijnde hub gebracht, zodat u vanaf die plaats verder kunt reizen met het openbaar vervoer. U kunt de hubtaxi herkennen aan het logo van Publiek Vervoer.

Let op: uw reis kan gecombineerd worden met een reis van andere reizigers. Hierdoor kan uw reistijd langer duren dan gepland. Houdt u hiermee rekening bij het plannen van uw reis.

Hoe het werkt

  • De taxi rijdt tussen 06.00 uur en 01.00 uur (buiten dit tijdvenster wordt door de hubtaxi ook aansluiting geboden op de 1e dan wel laatste rit van trein en bus).
  • Binnen één uur is er geen bus- of treinverbinding om uw geplande reis te kunnen afleggen.
  • U reist naar de -voor u meest geschikte- hub binnen 20 kilometer (bushalte of treinstation).
  • U reserveert de taxi minimaal één uur van tevoren.
  • Wilt u een gegarandeerde aansluiting op het OV? Reserveer minimaal twee uur van tevoren. Dan krijgt u de garantie dat u op tijd op de plaats van bestemming komt (max. 15 minuten te vroeg).
  • U kunt altijd contant betalen aan de chauffeur. Soms kunt u ook met de pin betalen, vraag dit bij uw reservering na.
  • Reist u meer dan 20 kilometer? Dat kan. U betaalt voor elke kilometer die u meer dan 20 kilometer reist, het commerciële tarief van de taxivervoerder.
  • Extra spelregel deur tot deur: De minimale reisafstand om met de taxi van deur tot deur te reizen is drie kilometer. Wilt u een of twee kilometer reizen? Bel dan de reguliere taxidienst.
  • De OV-chipkaart, het sterabonnement en het studenten reisproduct zijn niet geldig in de hubtaxi.

Kosten

Actuele informatie over de kosten van de hubtaxi en meer informatie vindt u op de website van het Publiek Vervoer.

Plan je reis

Plan je reis op www.9292.nl

Via 9292.nl plant u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer. De website helpt u uw route van a naar b te plannen. Daarnaast kunt u ook zien wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer.

Plan mijn reis

Hubtaxi

De hubtaxi is bedoeld voor diegene die niet per fiets, te voet of op een andere manier naar de dichtstbijzijnde hub kan reizen.

Meer informatie